bahan-bahan kek:
115 g tepung naik sendri
2sudu serbuk koko
1/2 sudu serbuk penaik
115g gula kastor
115 g mentega
2 bji telur (gred A)
1 sudu besar susu cair
1 sudu esen vanilla
50g bluebery
10 cwn kertas
bahah hiasan:
1/2 cwn whipping cream
coklat masak secukupnya
buah ceri
cara-cara utk kek:
1. panaskan oven pada 170'c dan susun cawan di atas loyang muffin
2. putarkn mentega dan gula hingga sebati kemudian masukkan telur satu per satu
3. masukkan essen vanilla dan diikuti dengan teping dan susu cair
4. tanbahkan blueberry dan kacau sebati
5. sudukan kedalam cawan dan bakar selama 20 minit
hiasan atas:
1. putarkan whipping cream hingga kental
2. masukkan kedalam piping beg
3. paipkan di atas kek yang telah sejuk
4.taburkan denagn coklat yang telah diparut dan hias dengan buah ceri
siri blogger masakan kek: Nor Azlita Abdul Aziz
No comments:
Post a Comment